Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Suomen Sääpalvelu

Taipalsaaren sääasema

Sääasema sijaitsee Taipalsaaren kunnassa, Saimaanharjulla, jota ympäröi kauttaaltaan Saimaan vesialueet. Taipalsaaren aluetta hallitsee luonnonkauniit järvivedet, upeat harjumaisemat ja lukemattomat pienemmät ja isommat saaret. Yhteensä saaria on noin 700. Järvivedet vaihtelevat laajoista vesialueista pieniin sokkelomaisiin reittivesiin. Vähän yli puolet Taipalsaaren pinta-alasta koostuu Saimaan järvialueesta ja loput alueen sadoista saarista. Upeaa hiekka- ja kalliorantaa on yhteensä noin tuhannen kilometrin edestä. Taipalsaaren ainutlaatuinen saaristoluonto tekeekin alueesta kiinnostavan matkailukohteen.

Sääasemana toimii Daviksen VP2 Plus with FARS langaton malli. Sääasema on asennettu tolpan nokkaan kahden metrin korkeudelle nurmikkoisesta maanpinnasta. Tuulimittari on asennettu talon katolle reilun viiden metrin korkeudelle maanpinnasta.

Suomen Sääpalvelu

Suomen Sääpalvelu Oy:n perustaja, Reko Rajapuro, hankki vuoden 2009 syksyllä Klaukkalaan ensimmäisen ammattilaistason sääaseman. Sääasema oli sama joita Suomen Sääpalvelu käyttää nykyäänkin. Vuoden 2009 lopulla julkaistiin Klaukkalan sääasema, joka toimii Suomen Sääpalvelun pääsääasemana. Vuoden 2011 alkupuoliskolla perustettiin Suomen Sääpalvelu Oy. Saman vuoden kesällä mukaan tuli myös Turkka Taipale, joka on nykyään aktiivisesti toiminnassa mukana ja on myöskin osakas yrityksessä.

Tavoitteenamme on tarjota reaaliaikaiset paikallissäätiedot jokaiselle. On harmi, että reaaliaikaista ja luotettavaa paikallissäätä mittaavaa laitteistoa ei ole ollut kohtuuhintaan saatavilla. Suomen Sääpalvelu on tarttunut haasteeseen ja pyrimme rakentamaan koko maan kattavaa sääasemaverkostoa, jonka ansiosta reaaliaikaiset paikallissäätiedot saadaan jokaisen ulottuville. Ensimmäistä kertaa yrityksen, yhdistyksen tai yksityisen henkilön on mahdollista saada edullisesti ammattilaistason sääasema suoraan omalle takapihalle, täysin “avaimet käteen” -periaatteella.

Kiinnostaisiko oma sääasema?

Mietit varmasti onko minulla varaa sijoittaa tuhansia euroja omaan sääasemaan? Suomen Sääpalvelu on tuonut laadukkaat langattomat sääasemat valmiilla palvelupaketeilla samaan hintahaarukkaan älypuhelimen, taulutelevision tai kannettavan tietokoneen kanssa. Mahdollistamme liittymisen Suomen Sääpalvelun sääasemaverkostoon, joka tarjoaa reaaliaikaisen ja monipuolisen säänseurannan sääasemallesi. Kyseessä on todellinen “avaimet käteen” -paketti, jossa sinun ei tarvitse tarjota kuin asennuspaikka. Hoidamme kaiken muun!

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Suomen Sääpalvelu Oy
admin@saapalvelu.fi