Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Säävaroitukset

Näytä Voimassa olevat varoitukset: suomi: suomi:
Voimassa 29.04.2017 11:00 CET - 29.04.2017 16:00 CET
suomi: Liikennesää: Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi illalla lumi- tai räntäsateen vuoksi. svenska: Trafikvädret: Väglaget blir mycket dåligt på kvällen p.g.a. snöfall eller snöblandat regn. english: Traffic weather warning: Very bad road conditions are expected in the evening because of snow or sleet. 
)
suomi: Tuulivaroitus maa-alueille: Koillistuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. svenska: Vindvarning för landområden: På eftermiddagen är den nordostliga vinden kraftigt, i vindbyarna 20 m/s. english: Wind warning for land areas: In the afternoon, strong winds from northeast may bring strong gusts of 20 m/s. 
)
varoitukset

Valkoinen:

Tiedot eivät ole päivittyneet.

Vihreä:

Vaaraa aiheuttavia sääilmiötä ei ole odotettavissa.

Keltainen:

Sää on mahdollisesti vaarallinen. Ennustettu sääilmiö ei ole erityisen epätavallinen, mutta siihen on hyvä kiinnittää huomiota säälle alttiissa toiminnassa. On hyvä seurata sääolosuhteiden kehittymistä ja välttää riskejä.

Oranssi:

Sää on vaarallinen. Ennustettu sääilmiö on epätavallinen. Sekä aineelliset että henkilövahingot ovat mahdollisia. Tilanteessa on hyvä seurata säännöllisesti sääolosuhteiden kehittymistä. On syytä välttää sellaisia riskejä, mitä sääilmiö voi aiheuttaa. Lisäksi on hyvä seurata viranomaisten mahdollisesti antamia ohjeita.

Punainen:

Sää on hyvin vaarallinen. Ennustettu sääilmiö on harvinaisen voimakas. Sekä aineellisia että henkilövahinkoja on odotettavissa jopa laajalla alueella. Sääolosuhteiden sekä vaaratason kehittymistä on syytä seurata jatkuvasti. Lisäksi on seurattava viranomaisten mahdollisesti antamia ohjeita ja oltava valmiina poikkeuksellisiin toimenpiteisiin.

Säävaroitukset tarjoaa:

ilmatieteen laitos eumetnet

Huom! Viiveet tämän sivuston ja www.meteoalarm.eu -sivuston välillä ovat mahdollisia. Reaaliaikaiset tiedot osallistujamaiden kansallisten sääpalveluiden julkaisemista vaaratasoista ovat nähtävissä sivulla www.meteoalarm.eu. Huomioi, että Meteoalarm:n vaaratasot eivät ole aina yhteneväisiä Ilmatieteen laitoksen virallisen varoituskartan värien kanssa. Tällä sivulla esitettävä materiaali kuuluu Ilmatieteen laitoksen ja Meteoalarm:n tekijänoikeussuojan piiriin.