Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Suomen Sääpalvelu

Kytäjän sääasema

Sääasema sijaitsee Kytäjällä, joka on yksi Hyvinkään kaupunginosista. Matkaa idässä olevaan Hyvinkään ydinkeskustaan on noin 13 kilometriä. Asukkaita Hyvinkäällä on vajaa 50,000.

Alueen maisemaa hallitsee Kytäjärvi, joka sijaitsee suoraan sääaseman itäpuolella noin 200 metrin päässä asemasta. Kytäjärvi laskee Kytäjokea pitkin Vantaanjokeen. Kytäjän pohjoispuolella on useita pieniä soistuneita järviä ja lampia. Tällä alueella korkeuserot ovat varsin suuria jyrkkien kalliorinteiden takia. Kytäjän alueella on paljon tuliperäisiä kivilajeja, joiden ansiosta maaperä on ravinteikasta ja siten alueella kasvaa myös vaativia kasvilajeja. Hyvinkään poikki kulkee Suomen eteläisin Salpausselkä, jonka vuoksi Hyvinkään alueella on useita harjuja.

Sääasemana toimii Davisin VP2 Plus with FARS langaton malli. Sääasema on asennettu Kytäjä Golfin klubirakennuksen kupeeseen viheriön viereen niitylle kahden metrin korkeudelle maanpinnasta. Asemalta on upea näkymä suoraan kytäjärvelle. Tuulimittari on klubirakennuksen katolla noin 10 metrin korkeudella maanpinnasta.

Suomen Sääpalvelu

Suomen Sääpalvelu Oy:n perustaja, Reko Rajapuro, hankki vuoden 2009 syksyllä Klaukkalaan ensimmäisen ammattilaistason sääaseman. Sääasema oli sama joita Suomen Sääpalvelu käyttää nykyäänkin. Vuoden 2009 lopulla julkaistiin Klaukkalan sääasema, joka toimii Suomen Sääpalvelun pääsääasemana. Vuoden 2011 alkupuoliskolla perustettiin Suomen Sääpalvelu Oy. Saman vuoden kesällä mukaan tuli myös Turkka Taipale, joka on nykyään aktiivisesti toiminnassa mukana ja on myöskin osakas yrityksessä.

Tavoitteenamme on tarjota reaaliaikaiset paikallissäätiedot jokaiselle. On harmi, että reaaliaikaista ja luotettavaa paikallissäätä mittaavaa laitteistoa ei ole ollut kohtuuhintaan saatavilla. Suomen Sääpalvelu on tarttunut haasteeseen ja pyrimme rakentamaan koko maan kattavaa sääasemaverkostoa, jonka ansiosta reaaliaikaiset paikallissäätiedot saadaan jokaisen ulottuville. Ensimmäistä kertaa yrityksen, yhdistyksen tai yksityisen henkilön on mahdollista saada edullisesti ammattilaistason sääasema suoraan omalle takapihalle, täysin “avaimet käteen” -periaatteella.

Kiinnostaisiko oma sääasema?

Mietit varmasti onko minulla varaa sijoittaa tuhansia euroja omaan sääasemaan? Suomen Sääpalvelu on tuonut laadukkaat langattomat sääasemat valmiilla palvelupaketeilla samaan hintahaarukkaan älypuhelimen, taulutelevision tai kannettavan tietokoneen kanssa. Mahdollistamme liittymisen Suomen Sääpalvelun sääasemaverkostoon, joka tarjoaa reaaliaikaisen ja monipuolisen säänseurannan sääasemallesi. Kyseessä on todellinen “avaimet käteen” -paketti, jossa sinun ei tarvitse tarjota kuin asennuspaikka. Hoidamme kaiken muun!

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Suomen Sääpalvelu Oy
admin@saapalvelu.fi