Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Palvelu-uudistus

Toukokuu 27, 2014

Tervetuloa uudistuneille nettisivuillemme! Pitkään työn alla ollut iso palvelu-uudistuksemme on vihdoin ja viimein saatu valmiiksi. Koko projekti oli huomattavasti työläämpi kuin olimme alunperin kuvitelleet. Työstimme sekä web- että mobiilipalveluiden uudistusta pitkään ja hartaasti, jotta saimme käyttökokemuksen, graafisen ulkoasun ja toimivuuden sille tasolle, johon olimme itse tyytyväisiä. Toivottavasti myös te olette tyytyväisiä, sillä vain se merkitsee. Olemme ottaneet huomioon käyttäjien antamia kehitysehdotuksia, tosin kaikkia hyviä ehdotuksia emme saaneet tähän mukaan, mutta myöhemmissä uudistuksissa tulemme toteuttamaan lisää käyttäjien kehitysideoita.

Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikille palvelumme käyttäjille. Kiitos myös kärsivällisyydestänne, vaikka palvelu-uudistuksemme valmistuminen venyi alkuperäisestä aikataulusta. Otamme mielellämme vastaan palautetta uudistuneesta palvelusta. Alla on kuvattu palvelu-uudistusta vähän kattavammin.

Web-sivut

Sivusto on tehty käytännössä kokonaan uudestaan, jonka ansiosta käyttäjät saavat sellaisia lisäominaisuuksia, joihin ei aikaisemmin ollut mahdollisuuksia. Myös tulevaisuudessa on tulossa paljon uusia ominaisuuksia varsinkin rekisteröityneille käyttäjille.

Olemme tehneet uusista sivuista entistäkin selkeemmät samalla tietomäärällä mitä vanhoilla sivuilla oli. Nyt päävalikossa on vain kaikista tärkeimmät sivut, jotta näkymä olisi selkeämpi. Laittamalla hiiren päävalikon linkkien päälle, aukeaa toinen valikko, josta voit helposti valita haluamasi sivun aikaisemman kahden klikkauksen sijaan. Vanha WDLive löytyy nyt päävalikon Sää-linkin alta nimellä Live. Myös Kuu ja Aurinko sivu on siirretty samaan paikkaan. Palautesivu löytyy nyt sivun oikeasta alalaidasta ja samasta paikasta löytyy myös sosiaalisen median ja mobiilisovelluksien linkit. Sivustolta löytyy myös pyöreitä info-ikoneita, joiden avulla näet lisätietoa laittamalla hiiren ikonin päälle.

Sääasemapaikkakunnat löydät nyt sivun oikeasta ylälaidasta ja voit paikkakunnan nimeä klikkaamalla vaihtaa paikkakuntaa. Vanhaan tapaan, kaikki sivustolla oleva data on siltä sääasemapaikkakunnalta, jonka nimi näkyy oikeassa yläkulmassa. Tosin osa sivuista on kaikille asemille identtisiä, kuten esimerkiksi sadetutka.

Vanhoista sivuston yläosan taustakuvista päätettiin luopua ja käyttää tarkkaan valittuja, ammattivalokuvaajien ottamia oikeita luontokuvia. Nämä kuvat vaihtuvat kuukauden mukaan eli vuoden aikana näet 12 eri kuvaa ja näin sivuston tyyliin tulee pientä vaihtelua aina kuukauden vaihduttua.

Päävalikon Sää-sivun säätiedot päivittyvät ilmaiskäyttäjille 20 minuutin välein. Rekisteröityneille käyttäjille säätiedot päivittyvät viiden sekunnin välein automaattisesti, eli käyttäjän ei tarvitse ladata sivua erikseen päivittääkseen säätiedot. UV-säteily- ja auringon säteilytehotiedot näkyvät vain jäsenille eli rekisteröityneille käyttäjille, joilla on jäsenaikaa jäljellä.

Myös suosittu Yr.no sääennuste on yhtenäistetty muuhun sivuston tyyliin sopivaksi ja mielestämme siitä on tullut kaikin puolin selkeämpi. Sääikonit on suurennettu samaan kokoon meidän oman sääennusteen kanssa.

Voimme uuden järjestelmän ansiosta julkaista helposti erilaisia tiedotteita tai isompia uutisia (kuten tämä viesti), joko asemakohtaisesti tai kaikille asemille. Aikaisemmin käyttäjä ei voinut sulkea tiedotetta, mutta nyt käyttäjä voi sen halutessaan sulkea, jolloin tiedotetta ei näytetä uudelleen. Jos on julkaistu vain lyhyt tiedote, ei viesti jää mihinkään talteen, mutta jos kyse on kokonaisesta uutisesta, jää viesti uutisarkistoon, johon pääsee Sää-sivun alaosassa olevan "Aikaisemmat tiedotteet" linkin kautta.

Kuukausi- ja vuositilastot julkaistaan vähän myöhemmin. Niitä ei keretty integroida sivustoon julkaisupäivään mennessä.

Rekisteröintijärjestelmä

Yksi isoimmista uudistuksista on rekisteröinti- ja maksujärjestelmä, jonka avulla käyttäjä saa edullisesti lisäominaisuuksia käyttöönsä niin webissä (nettisivuilla) kuin mobiilissakin. Uusi rekisteröitynyt käyttäjä saa automaattisesti 14 päivää ilmaista käyttöaikaa, jonka jälkeen voi ostaa joko 2,90€ maksavan kuukausilisenssin (30 päivää) tai 9,90€ maksavan vuosilisenssin (360 päivää). 14 päivän ilmainen käyttöaika tulee maksetun ajan päälle, joten jos esimerkiksi vuoden lisenssi ostetaan heti rekisteröitymispäivänä, niin tällöin jäsenaikaa tulee 14+360=375 päivää. Rekisteröidyttyäsi näet mihin asti jäsenyytesi on voimassa sivuston oikeassa ylälaidassa olevan "Omat tiedot" linkin kautta. Tältä sivulta voit ostaa myös halutessasi jäsenaikaa palveluun ja pystyt helposti vertailemaan ilmaisjäsenyyden ja maksullisen lisenssin eroja.

Vanhat rekisteröityneet käyttäjät voivat käyttää jo olemassa olevaa tiliä, joka on todennäköisesti luotu vanhan mobiilisovelluksen kautta.

Toivomme luonnollisesti mahdollisimman monen ostavan maksullisen lisenssin, jotta voimme kehittää palvelusta entistä paremman ja monipuolisemman. Kaikki tulot menevät suoraan palvelun kehittämiseen, joten maksaneet käyttäjät saavat tavallaan rahat takaisin uusien ominaisuuksien kera. Meiltä on kysytty miten toimintaamme voisi tukea, mutta valitettavasti emme voi ottaa vastaan lahjoituksia. Parhaimman tuen toimintamme ylläpitämiseksi annat ostamalla joko kuukausi- tai vuosilisenssin. Jäsenaikaa voi halutessaan ostaa kerralla enemmänkin.

Avajaistarjous

Avajaistarjouksena saat 12 kuukautta jäsenaikaa 15% alennuksella kirjoittamalla ostoprosessin aikana alennuskoodi "kesäsää" sille varattuun kenttään. Avajaistarjous koskee vain 12kk pakettia ja on voimassa kaksi viikkoa palvelun julkistamisesta.

Sadetutka ja ukkostutka

Mukana on nyt vihdoin ja viimein paljon kysytty sadetutka, josta on koko Suomen kattava näkymä ja Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomen kattavat näkymät. Sadetiedot on saatavilla joko yhden tunnin tai 10 minuutin jaksoilla tarkasteltuna. Rekisteröityneet käyttäjät näkevät 1h-välin kartan 24h taaksepäin ja 10min-välin kartan viisi tuntia taaksepäin. Lisäksi sadetutkan karttavärin voi valita sivun alaosasta. Jäsenien on mahdollista valita neljän eri karttavärin väliltä.

Ukkostutkaan ei ole tullut muutoksia, mutta seuraavaksi kehityslistan aivan kärjessä olisi ukkostutkan kolmiomittausjärjestelmän kehittäminen, joka yhtenäistäisi sääasemien ukkostutkien datan ja ennen kaikkea tekisi ukkostutkasta entistä tarkemman.

Mobiilisovellukset

Vanhoihin Android ja iOS sovelluksiin on tehty päivitykset, jossa on parannettu sovelluksen nopeutta, lisätty tie- ja sääkamerat (kuvan saa isommaksi klikkaamalla kuvaa), lisätty sääkäyrät, rekisteröityneillä käyttäjillä on nyt mahdollisuus päivittää säätiedot päivitys-napin ansiosta (päivitystiheys on 5 sekuntia), mahdollisuus muokata omia tietoja ja lähettää palautetta sovelluksen kautta ja muita pieniä muutoksia ja bugikorjauksia. Esimerkiksi ukkostutkan toimintaa on parannettu. Ilmaiskäyttäjillä näkyy mainokset sovelluksen alaosassa ja säätietoja ei ole mahdollista itse päivittää. Lisäksi ukkostutka ja sääkäyrät näkyvät vain rekisteröityneille käyttäjille, joilla on jäsenaikaa jäljellä.

Uutena alustana julkaistaan Windows Phone sovellukset niin WP7 kuin WP8 versioille. WP8-versio on täysiverinen sovellus, jossa on samat ominaisuudet kuin Android ja iOS sovelluksissa, mutta valitettavasti WP7 sovelluksen osalta on jouduttu tyytymään kompromisseihin, jonka takia sovelluksessa on muutamia puutteita. Näiden korjaaminen olisi vaatinut kohtuuttoman paljon panostusta alustaan, joka on pikku hiljaa väistymässä WP8:n tieltä. WP7:n puutteet ovat seuraavat:

- Rekisteröitynyt käyttäjä ei pysy kirjautuneena sisälle, jos sovellus suljetaan tai sovelluksesta lähdetään pois.
- Heti sovelluksen käynnistäessä ei kannata vaihtaa paikkakuntaa, sillä muuten sovellus jää lataamaan paikkakunnan vaihtoa hyvin pitkäksi aikaa. Tämän takia kannattaa mennä ensimmäiseksi esimerkiksi sääennuste-sivulle.
- Valittu paikkakunta ei säily sovelluksen muistissa.
- Kirjautumisruuduissa ei näy ruudun nimeä. Ylempi ruutu on sähköpostia ja alempi salasanaa varten.
- Hyvänä puolena on se, että mainoksia ei WP7 sovelluksessa ole edes ilmaiskäyttäjillä.

Linkki Android -sovellukseen löytyy tästä.
Linkki Windows Phone sovellukseen löytyy tästä.

iOS -sovellus

Valitettavasti Applen laitteille tarkoitettu iOS -sovellus ei kerennyt tähän julkaisuun. Sovellus julkaistaan välittömästi kun se on julkaisukunnossa.

Kilpisjärven sääkamera

Sääkameroiden osalta olemme saaneet avattua reaaliaikaisen sääkameran Kilpisjärvelle. Kilpisjärven sääkameran lähettämää kuvaa pääset seuraamaan Kilpisjärven sääasemasivulta tai suoraan tästä linkistä.

Kiinnostaisiko oma sääasema?

Yritys, yhdistys tai yksityinen henkilö oletko kiinnostunut hankkimaan sääaseman "omalle takapihalle"? Meidän kautta saat täydellisen "avaimet käteen" -paketin, joka kattaa ammattilaistason sääaseman ja saat samalla loistavan alustan seurata sääasemasi lähettämiä tietoja niin webissä kuin mobiilissa. Jos olet kiinnostunut, otathan yhteyttä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen admin@saapalvelu.fi, niin kerromme mielellämme lisää asiasta.

Kiitokset

Haluamme välittää suurimmat kiitokset yhteistyökumppaneillemme Mainio Techille ja mobiilisovellukset kehittäneelle HiQ Finlandille. Molempien yhteistyö meidän kanssa oli huippuluokkaa. Erityiskiitos menee Mainio Techin panostukselle, sillä parempaa teknisen puolen toteuttajaa on vaikea löytää.

« Takaisin