Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Kiinnostaisiko oma sääasema?

Oma sääasema

Suomen Sääpalvelu on tuonut laadukkaat langattomat sääasemat valmiilla palvelupaketeilla samaan hintahaarukkaan älypuhelimen, taulutelevision tai kannettavan tietokoneen kanssa. Mahdollistamme liittymisen Suomen Sääpalvelun sääasemaverkostoon, joka tarjoaa reaaliaikaisen ja monipuolisen sään seurannan sääasemallesi. Kyseessä on todellinen “avaimet käteen” -paketti, jossa sinun ei tarvitse tarjota kuin asennuspaikka. Hoidamme kaiken muun!

Sääasemina käytämme Davisin ammattilaisasemia ja ukkostutkina Boltekin valmistamia pieniä salamapaikantimia. Säälaitteistoa hallinnoiva tietokone on hyvin kompakti paketti ja myös erittäin hiljainen.

Sääasema toimii täysin langattomasti. Asemassa on pienet aurinkopaneelit ja paristot, jotka kestävät noin 2 vuotta riippuen asennuspaikan maantieteellisestä sijainnista. Uudet paristot lähetetään postitse yhteistyökumppanille vaihdettavaksi noin kahden vuoden välein.

Mitä hyötyä sääasemasta?

Sääasema on tarkoitettu yrityksille, yksityisille tai yhdistyksille, joille sään seuraaminen on merkittävä osa harrastusta/mielenkiintoa tai toiminnan mahdollistamista. Sää on Suomessa hyvin vaihtelevaa ja joillekin tahoille on tärkeä tietää mahdollisimman tarkasti vallitseva säätila tällä hetkellä. Suomen Sääpalvelu on tähän tarkoitukseen räätälöity palvelu.

Oikeaan sijaintiin asennetulla sääasemalla saavutettava hyöty voi olla merkittävä, esimerkiksi golffarille joka miettii epävakaisessa säässä lähteekö pelaamaan kierroksen. Jos tarjotaan kuitenkin mahdollisuus tarkastaa vallitseva säätila suoraan kohdepaikalta ja huomataan sään mahdollistavan pelaamisen, voi golffari varata kierroksen, joka muuten jäisi varaamatta. Näin hyötyvät sekä golffari että itse golfkeskus.
Aurinkopaneelien yleistyttyä on myös yksityisellä sektorilla ollut suurta kiinnostusta tarjoamiimme auringon säteilytehotietoihin.

Sääasemasta kiinnostuneita tahoja on paljon ja tässä on heistä muutamia esimerkkejä:
Golfkeskukset, Laskettelukeskukset, Urheiluseurat, Venekerhot, Pursiseurat, Purjelautailuseurat, Ilmailukerhot, Kunnat ja kaupungit, Oppilaitokset, Hiihtoseurat, Kalastusseurat, Metsästyseurat, Laskuvarjohyppyseurat, Maanviljelijät, Hotellit, Sähkölaitokset, Kuumailmapalloyritykset, Tutkijat, Ammattiautoilijat, Retkeilijät, Ukkosbongarit, Sääharrastajat, Moottorikelkkailijat, Motoristit ja Mökkikunnat.

Sääasemalle voi olla muitakin käyttökohteita ja lähes missä tahansa sääasemalla saavutetaan hyötyä!

Vaatimukset

- Säälaitteiston PC ja sääkonsoli vaativat verkkovirtapistokkeet eli yhteensä 2 kpl. Sääasema vaatii myös verkkoyhteyden. Verkkoyhteys mieluiten kiinteänä verkkokaapelin avulla tai vaihtoehtoisesti langattomana wlanin avulla (myös 3G/4G yhteys käy).

- Sääasema asennetaan kahden metrin korkeudelle maanpinnasta. Näkyvyys etelän suuntaan pitää olla täysin avoin aurinkoanturien ja -paneelien takia. Tuulimittari asennetaan langattoman lähettimen avulla langattomasti mahdollisimman korkealle paikalle, esimerkiksi rakennuksen katolle asennettuun mastoon. Laitteiden etäisyys sääaseman konsoliin saa olla maksimissaan noin 200 metriä.

- Ukkostutka asennetaan joko rakennuksen vintille tai pienen puisen maston päähän talon katolle. Ukkostutka vaatii kaapelin vedon ukkostutkan antennilta sääPC:lle. Antennin etäisyys metallipinnasta täytyy olla vähintään kolme metriä, eikä se sovellu peltikaton alle.

- Maa-anturit asennetaan halutulle syvyydelle maahan ja maa-antureiden keskusyksikkö asennetaan noin 50 cm maanpinnasta.

- Sääkamera asennetaan tukevaan mastoon tai seinäpintaan mahdollisimman korkealle. Kameran suunnaksi valitaan maisemallisesti tai meteorologisesti kaikista kiinnostavin ilmansuunta. Sääkamera vaatii verkkokaapelin vetämisen, joten etäisyyden sääPC:lle tulee olla kohtuullinen.

Huoltotoimenpiteet

Sääaseman omistaja on velvollinen langattomien lähettimien paristojen vaihtoon noin kahden vuoden välein.

Toimitusaika

2-6 viikkoa 

Sopimukset

Tarjoamme asiakkaillemme yhden tai kolmen vuoden sopimuksia. Kolmen vuoden sopimuksessa edullisempi palvelumaksu.

Yrityksille/Kunnille

Tuote 1 - Sääasema 1490€ + palvelumaksu (alv. 0%)

Sisältää: Asennuksen, sääaseman, tuulimittarin langattoman lähettimen, sääaseman konsolin, USB-dataloggerin, tietokoneen, ohjelmistot ja sääaseman kustomointityöt.

Tuottaa: Lämpötila-, tuuli-, sade-, ilmanpaine-, ilmankosteus, UV-säteily ja auringon säteilytehotiedot. Sääaseman lähettämiä tietoja käytetään lisäksi sääaseman oman sääennusteen tekoon.

Tuote 2 - Ukkostutka 600€ (alv. 0%)

Sisältää: Asennuksen, ukkostutkan antennin, PCI-kortin ja ohjelmistot.

Tuottaa: Salamatiedot noin 300 kilometrin etäisyydeltä asennuspaikasta.

Tuote 3 - Sääkamera 700€ (alv. 0%)

Sisältää: Asennuksen, ulkokäyttöön tarkoitetun 720p sääkameran, PoE-kytkimen ja ohjelmistot.

Tuottaa: Reaaliaikaista sääkuvaa.

Tuote 4 - Maa-anturit 400€ (alv. 0%)

Sisältää: Asennuksen, maa-anturit (1 kpl lämpöanturi ja 1 kpl kosteusanturi) ja keskusyksikön. Lisäanturit 120€/pari.

Tuottaa: Maalämpötila- ja maakosteustietoja halutuilta syvyyksiltä. Lisäksi voidaan mitata halutessa myös veden lämpötilaa. Yhteen maa-anturiyksikköön voidaan lisätä jopa 4 kpl lämpötila- ja kosteusantureita. Näin tarvitaan vain yksi keskusyksikkö jos halutaan mitata lämpötilaa ja kosteutta useilta eri syvyyksiltä.

Tuote 5 - Jäätä ja lunta hylkivä tuulimittari 1400€ (alv. 0%)

Sisältää: Asennuksen ja Youngin Alpine jäätä ja lunta hylkivän erikoistuulimittarin.

Tuottaa: Normaalia tuulidataa, mutta tuulimittarin erikoispinnoitteen avulla tuulimittari ei jäädy pahimmillakaan talvikeleillä.

Palvelumaksu 79,00€/kk (alv. 0%)

Sisältää: Sääpalvelun ylläpito webissä ja mobiilissa, kustomoidut säätiedot omille verkkosivuille (1kpl), tekninen tuki, huoltopalvelu.

Kustomoidut säätiedot: Suomen Sääpalvelu välittää asiakkaalle ohjeet säätietojen lisäämiseksi asiakkaan omille nettisivuille. Säätiedot saa halutessaan myös toiselle nettisivulle 29,00€/kk (alv.0%) hintaan per lisäsivusto.

Huom! Tuotepaketit 2-5 voidaan liittää vain tuotepakettiin 1, koska paketti sisältää välttämättömiä laitteita muiden tuotepakettien kannalta. Tämän takia tuotepaketteja 2-5 ei voi ostaa yksittäisinä paketteina.

 

Ota yhteyttä

Email: admin@saapalvelu.fi
Puhelin: 040-5383444