Tilannekatsaus

Pahoittelemme, että palvelun ylläpito ei ole ollut viime aikoina sillä tasolla kuin sen kuuluisi olla. Olemme saaneet useita palautteita palvelussa talven ja kevään aikana esiintyvien katkoksista johtuen. Haluamme avata palvelussa olleiden katkoksien taustaa ja Sääpalvelun tulevaisuutta tarkemmin.

Lue koko tiedote »

Suomen Sääpalvelu

Klaukkalan sääasema

Sääasema sijaitsee Klaukkalassa, joka kuuluu Nurmijärven kuntaan. Klaukkala on nopeasti kasvava taajama hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Asukkaita Klaukkalassa on reilut 15000.

Klaukkalan sääasema on Suomen Sääpalvelun ensimmäinen asema ja sieltä koko sääpalvelu on saanut alkunsa. Asema on perustettu marraskuussa 2009. Lisäksi sääasemalta löytyy ukkostutka, sääkamera ja maa-anturit. Klaukkalan sääasema toimii testialustana kaikille uusille laitteille ja mittareille ennen kuin niitä asennetaan muualle Suomeen.

Kasvillisuus alueella on perinteistä etelä-suomalaista kasvillisuutta. Puusto koostuu pääasiassa mänty- ja koivupuista, myös muutamia kuusia alueelta löytyy. Alue sijaitsee pienen kukkulan päällä ja maasto onkin erittäin kallioista. Korkeus merenpinnasta on noin 70 metriä. Asema sijaitsee aivan Klaukkalan keskustan tuntumassa, pohjoispuolella lähellä Klaukkalantietä. Luoteessa noin kahden kilometrin päässä sijaitsee pieni Valkjärvi.

Sääasemana toimii Davisin VP2 Plus with FARS langaton malli. Sääasema on asennettu vanhaan kelopuuhun kahden metrin korkeudelle. Tuulimittari sijaitsee kelopuun latvassa noin 14 metrin korkeudella maanpinnasta.

Suomen Sääpalvelu

Suomen Sääpalvelu Oy:n perustaja, Reko Rajapuro, hankki vuoden 2009 syksyllä Klaukkalaan ensimmäisen ammattilaistason sääaseman. Sääasema oli sama joita Suomen Sääpalvelu käyttää nykyäänkin. Vuoden 2009 lopulla julkaistiin Klaukkalan sääasema, joka toimii Suomen Sääpalvelun pääsääasemana. Vuoden 2011 alkupuoliskolla perustettiin Suomen Sääpalvelu Oy. Saman vuoden kesällä mukaan tuli myös Turkka Taipale, joka on nykyään aktiivisesti toiminnassa mukana ja on myöskin osakas yrityksessä.

Tavoitteenamme on tarjota reaaliaikaiset paikallissäätiedot jokaiselle. On harmi, että reaaliaikaista ja luotettavaa paikallissäätä mittaavaa laitteistoa ei ole ollut kohtuuhintaan saatavilla. Suomen Sääpalvelu on tarttunut haasteeseen ja pyrimme rakentamaan koko maan kattavaa sääasemaverkostoa, jonka ansiosta reaaliaikaiset paikallissäätiedot saadaan jokaisen ulottuville. Ensimmäistä kertaa yrityksen, yhdistyksen tai yksityisen henkilön on mahdollista saada edullisesti ammattilaistason sääasema suoraan omalle takapihalle, täysin “avaimet käteen” -periaatteella.

Kiinnostaisiko oma sääasema?

Mietit varmasti onko minulla varaa sijoittaa tuhansia euroja omaan sääasemaan? Suomen Sääpalvelu on tuonut laadukkaat langattomat sääasemat valmiilla palvelupaketeilla samaan hintahaarukkaan älypuhelimen, taulutelevision tai kannettavan tietokoneen kanssa. Mahdollistamme liittymisen Suomen Sääpalvelun sääasemaverkostoon, joka tarjoaa reaaliaikaisen ja monipuolisen säänseurannan sääasemallesi. Kyseessä on todellinen “avaimet käteen” -paketti, jossa sinun ei tarvitse tarjota kuin asennuspaikka. Hoidamme kaiken muun!

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä!

Suomen Sääpalvelu Oy
admin@saapalvelu.fi