suomen sääpalvelu star Klaukkala earth Helsinki earth Kytäjä earth Lahti earth Tampere earth Lappeenranta earth Taipalsaari Kuopio earth Vuokatti earth Paltamo earth Rovaniemi earth Kilpisjärvi
Sääasema Vuokatti
Ukkostutka Ukkosennusteet Ukkostilastot Videoarkisto

Ukkostutka

otsikkokuva
- Vuokatti -
25.4.2014 02:10:48
Tutka: Online   Tilanne: Ladataan...   Lähialuevaroitus:    Seuraava päivitys sekunnin kuluttua
Normaali  Live!  Aluekartta
Salamat
0
Läheltä
0
Salamainfo
00:26:58 Aika
488 km Etäisyys
207.1 Suunta
N/A Tyyppi
Etäisyys sinuun
Etäisyys
Salamatilasto
1 Tänään
0 5 min
1/min Maksimi
00:26:58 Aika
1/min Pyrähdys
00:26:58 Aika

Jakauma
% Maasalama+
% Maasalama-
% Pilvisalama+
% Pilvisalama-
TÄSTÄ
12h salamat

NSDisplay by nordicweather.net. Powered by NexStorm, NSLog and jQuery.

infoUkkostutka havaitsee salamat niistä tulevien voimakkaiden radioaaltojen perusteella jopa yli 1000km päästä, mutta käytännössä etäisyys on noin 300-400km. Ukkostutkan tarkkuus ei ole enää parhaimmillaan yli 300km jälkeen, mutta yksilöllisiä eroja on johtuen asennuspaikasta ja tutkan kalibroinnista. Myös eri ilmansuuntien välillä voi olla isojakin eroja kuuluvuudessa. Salamoiden suunnan ukkostutkat pystyvät arvioimaan hyvinkin tarkasti, mutta etäisyyden arviointi vaikeutuu mitä kauempana salamoi. Juuri kalibroinnilla on iso vaikutus siihen, kuinka tarkasti ukkostutka näyttää salamoiden/ukkossolujen etäisyyden.

Nyt pystyt seuraamaan salamointia lähes täysin reaaliajassa. Tällä ukkostutkasivulla oleva data päivittyy 15 sekunnin välein ja itse ukkostutkakuvaan salamaniskut päivittyvät yhden minuutin välein. Sivu päivittyy automaattisesti itsekseen 15 minuutin ajan, jonka jälkeen tulee oranssilla tekstillä ilmoitus, jossa pyydetään päivittämään sivu manuaalisesti uudelleen.

Tämän sivun salamat on rekisteröity Boltek LD-250 laitteella. Valitettavasti LD-250 ei osaa laskea salaman tyyppiä, joten sen takia maa- ja pilvisalamoita eikä negatiivisia ja positiivisia salamoita voida eritellä. Kaikki tuoreimmat salamat merkataan vaalean sinisillä ympyröillä ja vanhemmat salamat pienillä neliöillä, joiden väri muuttuu ajan kanssa.
"Strike age color codes"-kohdasta näet värikoodein kuinka kauan sitten kartalla näkyvät salamat ovat iskeneet. Esimerkiksi oranssi 30+ merkintä tarkoittaa 30-40 minuuttia sitten iskenyttä salamaa ja kaikki kartalla näkyvät 30-40 minuuttia sitten lyöneet salamat ovat 30+ merkinnän värisiä. Mitä tummemmat merkinnät kartalla on, sitä vanhempia ne ovat.
Jos kartalla näkyy isoja ympyröitä, ovat nämä ukkostutkan arvioimia ukkossoluja. Vihreä on tavallinen, keltainen kohtuullisen voimakas, punainen erittäin voimakas ja vaaleanpunainen äärimmäisen voimakas ukkossolu.
Salamainfo kohdasta näet viimeisimmän salamaniskun tiedot, kuten iskun etäisyyden sinun olinpaikkaasi nähden. Salamatilasto kohdasta näet puolestaan nykyisen päivän salamatilastot.
ukkostutkan symbolit

google play app store Rekisteröidy © 2011-2014 saapalvelu.fi | Lisää sivu kirjanmerkkeihin
Email: admin(at)saapalvelu.fi | Vieraita online
Kävijöitä tänään 22 | Maksimi online  ()